divendres, 10 de juny del 2011

XXII Estudi de preus de mercat




Novament acudim puntuals a la cita, i per vint-i-dosena vegada consecutiva (el primer estudi es va fer el segon semestre del 2000) tal i com estava previst, el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària i el Gremi de Promotors Constructors d’Edificis de Girona presentem un nou estudi de preus d’habitatges d’obra nova i de segona mà, a dotze ciutats de la nostra província. Pel que fa al lloguer d’habitatges, que des del divuitè estudi tenim la col·laboració del Col·legi d’Administradors de Finques de Girona, com sempre estudiem les tipologies de 2, 3 i 4 habitacions en dotze poblacions.

El treball manté els paràmetres establerts inicialment, que són els que signifiquen i diferencien l’estudi d’altres estadístiques o dades conegudes, a excepció de la superfície dels pisos d’obra nova que a partir del catorzè estudi varem considerar convenient agafar els de 55 a 75 m2 útils, ja que s’ajusta més a la tipologia ofertada actualment:

Els ponents han exposat vàries conclusions bàsiques derivades l’estudi. Pricipalment, han destacat l’ambient de confusió generalitzada, tant a nivell econòmic, amb uns mercats sotmesos a continues especulacions, com polític, accentuada per les eleccions municipals i autonòmiques que s’han celebrat aquesta primavera.


Quant al nostre sector, a aquesta incertesa s’hi afegeix, a judici dels autors, una falta de criteris per afrontar una política de realisme que pugui superar la especulació que de les dades, tant referents a magnituds d’unitats per vendre com d’oscil·lació de preus, fan els mitjans. Tot això, unit als imminents canvis legislatius que es preparen, fa més necessària que mai una política basada estrictament en el realisme, única via per superar amb èxit la crisi que tenalla el nostre sector.

Aquest és el compromís tant del nostre col·legi com de la resta de coautors de l’estudi que presentem en aquesta entrada.

Esperem els vostres comentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada