dilluns, 30 de juny del 2014

Cal el certificat d'eficiència energètica per vendre o llogar una nau industrial?

Sí,  efectivament, cal el certificat d'eficiència energètica per vendre o llogar una nau industrial, des de l’1 de juny de 2013.

Cal saber que no existeix un document que acrediti que aquesta nau que tens a Banyoles és apta per a ús industrial, atès que no hi ha una llicència genèrica, tot dependrà en concret de l'activitat que l'usuari de la nau realitzi.                 


 
L'obligació de disposar del certificat d'eficiència energètica neix en el moment en què es vol fer una operació de compravenda o de lloguer d'un immoble.

És el propietari de l'edifici qui té l'obligació de sol·licitar el certificat energètic i presentar-lo davant el fedatari públic (notari) perquè aquest procedeixi amb redacció de l'escriptura pública de compravenda.



En les operacions de venda. El  venedor ha de lliurar al comprador l'original del certificat d'eficiència energètica.

En els casos de lloguer. El propietari ha de lliurar a l'arrendatari una còpia del certificat d’eficiència energètica que s’haurà d'adjuntar en el contracte de lloguer.

L'article 2.1.b) del Reial Decret 235/2013, de 5 d'abril - EDL 2013/37091- pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis, relatiu a l'àmbit d'aplicació, assenyala que aquest procediment bàsic és aplicable a edificis o parts d'edificis existents que es venguin o lloguin a un nou arrendatari, sempre que no disposin d'un certificat en vigor.

Vigència 
El certificat d’eficiència energètica tindrà una validesa màxima de 10 anys. Passat aquest termini, caldrà renovar-lo.

Tècnics certificadors
Aquells tècnics que estiguin en possessió de qualsevol de les titulacions acadèmiques i professionals habilitats per a la redacció de projectes o direcció d'obres i direcció d'execució d'obres d'edificació o per a la realització de projectes de les seves instal·lacions tèrmiques, segons l’establert en la Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'Ordenació de l'Edificació, o per a la subscripció de certificats d'eficiència energètica, o hagi acreditat la qualificació professional necessària per subscriure certificats d'eficiència energètica segons s'estableixi mitjançant l'ordre prevista a la disposició addicional quarta del propi RD 235/2013.

Ets propietari d’una nau industrial?


Foto 1: Masachs
Foto 2: Collell Riera
Foto 3: Pisos i Cases Banyoles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada