divendres, 26 de setembre del 2014

A partir de l'1 de gener de 2015, vendre el teu pis et costarà més


El projecte de Llei de reforma de l'IRPF preveu la derogació de la disposició transitòria novena de la llei de l'impost, que regula la tributació dels guanys patrimonials que es produïen quan una persona transmet un immoble o qualsevol altre propietat adquirida abans del 31 de desembre de 1994.

La reforma eliminarà, a partir de l'1/1/2015, els coeficients reductors de l'impost. Amb aquest canvi, els propietaris que tranfereixin els seus habitatges amb més de 20 anys, veuran incrementat el gravàmen a pagar per la plusvàlua.

L'impost sobre l'increment del valor dels terrents de naturalesa urbana (IIVTNU), també conegut com  plusvàlua municipal, va a càrrec de la part venedora; a excepció del cas en què el venedor sigui una persona física no resident al nostre país, que llavors serà el comprador qui estarà obligat al pagament de la plusvàlua.


Ja al 2012 es van eliminar les desgravacions per la compra d'habitatge habitual, augmentant el número de compravendes per tal que els compradors es beneficiessin de les avantatges fiscals. Ara, l'efecte és a la inversa. Els compradors s'han d'anticipar a vendre  abans de finals d'any si volen estalviar-se l'increment.



Ets propietari d'un immoble en venda? Estaves al corrent d'aquest canvi?

Recorda que sempre pots consultar a un agent immobiliari perquè et simplifiqui els tràmits de la compravenda i tingui en compte tots aquests canvis fiscals que et faran estalviar molts diners.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada